Collectiebeheer

 

De werkgroep collectiebeheer, beheert alle voorwerpen uit onze ruime en grootse collectie.

Wat wil dat eigenlijk zeggen ?

  • Het voortdurend in beeld brengen van alle voorwerpen die we hebben in De Komme, zowel op onze Beroepenzolder als ook op de begane grond al dan niet in de vitrines.

  • Zij nemen voorwerpen op de in (vlpg) digitale catalogus en nemen het eventueel na kleine reparatie en/of grond schoonmaken, op in de permanente tentoonstelling in ons heemgebouw.

  • Het voorwerp wordt voorzien van een label met de naam van het voorwerp en een uniek nummer. Wanneer wij al meerdere dezelfde voorwerpen in onze collectie hebben, proberen we met collega Heemkundekringen te ruilen en/of door de schuiven.

  • De werkgroep probeert te achterhalen waarvoor het voorwerp gebruikt werd, wat de naam is en wat het verhaal er achter is. Het komt ook wel eens voor dat wij, met al onze kennis en documentatie niet kunnen achterhalen waar een voorwerp voor werd gebruikt. Via via en veel navragen proberen we dat dan toch te achterhalen

Heeft U een voorwerp voor in onze collectie ?
Neem dan contact met ons op voor nadere informatie

  • Was het voorheen nog wel eens zo dat wij iets in bruikleen kregen, tegenwoordig doen wij dat eigenlijk niet meer. Voorwerpen die wij aannemen worden ons eigendom. Een uitzondering op de regel is natuurlijk bij een tijdelijke tentoonstelling als wij iets van U mogen lenen.

Contactpersoon: Margriet Meulepas tel. 06-10791966