Dag Datum Activiteit
Woensdag wekelijks geopend van 10:00 u - 12:00 u; gratis koffie/thee mi un kuukske
zaterdag 18-05-2024 Het klooster is gesticht na de Val van 's-Hertogenbosch in 1629 toen aldaar de uitoefening van de katholieke godsdienst werd verboden. Ook de kapucijnen moesten de stad verlaten. Hun leidsman, Basilius van Brugge, verleende zielzorg in Ravenstein en later ook in Grave. Dit was Staats en er heerste geen godsdienstvrijheid. In het Land van Ravenstein, waar Velp toe behoorde, heerste die wel. Daarom vestigden de kapucijnen zich uiteindelijk, in 1645, te Oud-Velp. De excursie gaat naar het Emmausklooster in Velp. Niet iedereen kon daar vorige keer aan deelnemen, vandaar deze herhaling. Vertrek vanaf de Komme 13.15 uur met de fiets, 13.30 uur met de auto. Maximaal 30 personen, dus . . . . . . . Uw gids: Frank van Dorst Opgave met (mvv met fiets of auto) via mail info@heemkundeschaijkreek.nl / tel of whatsapp 06 51649519
maandag 27-05-2024 Algemene LedenVergadering aanvang 19:30 u locatie De Komme Opening door voorzitter met algemene mededeling(en) Jaarverslag 2023 Notulen vergadering 17 april 2023 Financieel jaarverslag 2023 Verslag kascommissie Verkiezing/benoeming kascommissie ANBI - begroting 2024 Ingekomen vanuit leden Activiteiten 2024 en uit te geven Sprokkelingen en Sprokkelaars Rondvraag / sluiting Daarna een leuke quiz onder het genot van een hapje en drankje. Wordt het extra gezellig!!!
vrijdag 28-06-2024 om 19:30 u Dweilorkest Poddomme geeft, samen met Koor Landante, een zomerconcert op het binnenplein bij de Komme. Dat wordt zeker weer de moeite waard!
zondag 30-06-2024 van 11:00 u – 16:00 u De Heemkundekring gaat mee te doen aan ‘Heel Schaijk wandelt en handelt’ (ovb dat onze aanmelding wordt gehonoreerd). Dat is een dag waarop iedereen op zijn oprit overtollige spullen verkoopt. We verkopen voorwerpen die we dubbel hebben evenals boeken die door het Boekenfonds zijn uitgegeven, zoals ‘Munse Minse’ en ‘Hoe ’t vruuger waar’. Ook hebben we enkele mooie pentekeningen in de aanbieding. De Komme is open voor een kopje koffie/thee, wijn/bier of iets fris. Kom gerust eens langs wandelen en handelen!
september in planning excursie naar museum Krona in Uden