Foto’s

 

De fotowerkgroep is een groep van ongeveer acht personen die actief bezig is met het scannen en benoemen van foto’s. Het doel hiervan is om de collectie foto’s digitaal geschikt te maken en op te nemen in ons Collectie-beheersysteem. Daarmee kunnen we ze op een later moment op het web publiceren met de benodigde en zo juist mogelijke omschrijving. Digitaal is ook beter voor de archivering en zijn de foto’s makkelijker in te passen bv bij activiteiten

Wij maken voor deze informatie gebruik van de kennis van de eigen werkgroep leden en de naslagwerken die beschikbaar zijn in onze eigen Heembibliotheek maar bv ok bij het BHIC. (Brabant Historisch Informatie Centrum) Ook gaan wij naar mensen toe waarvan wij denken dat ze over bepaalde foto’s wat meer geschiedenis en achtergrond kunnen vertellen, zodat wij betere toetsingspunten hebben om achter de juiste informatie te kunnen komen.

De foto's kun je vinden op de beeldbank foto, klik op onderstaande link

Klik hier foto's beeldbank

De foto’s kunnen van allerlei soorten onderwerpen zijn. b.v. Personen, Groepen personen, Gebeurtenissen, Straatbeelden van vroeger en nu, Huizen van vroeger en nu, Straatnamen van vroeger en nu, maar ook Voorwerpen, Beroepen, Gereedschappen, Klederdracht, noem maar op.